Мені потрбібно розробити програмку для автоматизації роботи декількох територіальних центрів з обслуговування одиноких громадян. Більшість їхніх клієнтів знаходяться в пенс.базі. Крім того в пенс.базі є всі необхідні дані для звітності тер.центрам.
---
Допоки я був сис.адміном соц.захисту - я вигружав базу через ІПС в текст.файл, потім відкривав в екселі і приводив до нормамального вигляду. Ну а далі загружав в свою базу даних (access). Тепер я не працівник собезу, в наступника не дуже получається (будь-яка помилка і програмка при загрузці вилітає).
---
Крім того час від часу потрібно оновляту базу. Здійснювалось то аналогічним чином (через ІПС, ексель). Правда потім появились проблема з двійниками, пенсіонерами що мігрують з одного о.р. на другий і т.д.
---
Ітого треба кардинально переробляти. І основне то оновлення пенс.бази з мінімальним втручанням при цьому користувачів (бажано прямо з ls).
---
Необхідні дані з пенс.бази:
особоввий рахунок, ПІП, дата народження,Ідент.код,Індекс,Адреса,сума,Код виду пенсії, стаж, Код причини інвалідності, Код надбавки, Код групи інвалідності, Код статі, Код причини зняття.
Вигрузка через текстові файли буде дуже тродоємка, так як я так розумію кожна таблиця в окремому файлі, і треба обєднати для такої операції велику кількість файлів. Крім того я не знаю в яких файлах які дані.
---
Якщо є якісь пропозиції щодо розробки такого прог.продукту просьба писати пропозиції.